Blankenemmen
Image default
Mode en Kleding

Een rugzak voor duurzaamheid en comfort

Comfort is veruit de belangrijkste factor bij het kiezen van een rugzak. Als het pijn doet in je rug, ga je het in het beste geval niet vaak gebruiken. In het ergste geval kun je jezelf verwonden.

De opbouw van een rugzak draagt bij aan het gebruikscomfort, met name de vorm van de rugzijde, de schouderbanden en de vulling.

Rugzakken met een comfortabel rugpaneel, gevoerde schouderbanden en een optionele heupriem verdelen het gewicht van de rugzak over het lichaam.

Verstelbare en gevoerde schouderbanden zorgen ervoor dat de rugzak comfortabel zit, waardoor de belasting van je rug wordt verminderd.
De voorgevormde en gevoerde ruggen volgen de natuurlijke vorm van je onderrug, wat het draagcomfort van de tas ten goede komt. De vorm zorgt voor een natuurlijke boog, zodat je geen rugpijn hebt.
Gewatteerde heupgordels verwijderen gewicht van de rug en schouders en belasten de beenspieren voor een groter deel, waardoor je zwaardere lasten langer kunt dragen.

Kwaliteitsvolle rugzakken worden gemaakt met duurzame materialen.

Zware rugzakken zijn over het algemeen gemaakt van ultrasterk nylon materiaal en YKK-ritsen en riemen van nylon. Nylon en polyester zijn de meest populaire verpakkingsmaterialen. Zwaardere stoffen zoals canvas maken ook duurzame tassen die je jarenlang zult gebruiken. Zelfs leer werkt, hoewel het de prijs van een tas kan opdrijven.

De meest voorkomende redenen waarom mannen hun oude rugzakken aan de kant gooien zijn tranen op de schouderbanden, gebroken ritsen en stiksels die zijn losgekomen.

De schouderbanden zijn het meest gevoelig voor scheuren. Let op het naai- en garenmateriaal. Dubbele stiksels hebben de voorkeur. Vermijd het dragen van lasten die de tas niet aankan. Een naaister kan deze scheuren gemakkelijk repareren.

Gerelateerde artikelen

5 manieren om je kleine meisje als een prinses te kleden