Blankenemmen
Image default
Mode en Kleding

Belang van gezonde voeding

Belang van gezonde voeding

 

Gezonde voeding wordt voor steeds meer mensen een steeds belangrijker onderdeel van hun leven. We worden ons er steeds meer van bewust, dat het teveel eten van vlees niet alleen ongezond is voor ons lichaam, maar ook ten koste gaat van het milieu. Niet voor niets zien we daarom ook dat de vleesvervangers de laatste jaren onwijs in populariteit zijn toegenomen. Gezonde voeding heeft immers niet alleen een positief effect op ons lichaam, maar ook op onze geest. Om je een idee te geven wat de belangen van gezonde voeding allemaal zijn, hebben we er hier een aantal voor je verzameld.

 

Gezonder lichaam

 

Sta jij wel eens in je beha voor de spiegel en ben je ontevreden over jezelf? Dan kun je hier natuurlijk iets mee doen, maar je kunt er ook voor kiezen om het te accepteren. Wanneer je er iets aan wilt doen, dan kan dit vaak ontzettend gemakkelijk. Door vaak een paar kleine aanpassingen te doen in je voeding, zal je al snel merken dat je de nodige kilo’s verliest. Een simpel voorbeeld hiervan is het vervangen van frisdrank door water en in plaats van twee keer opscheppen bij het avondeten je eten netjes af te wegen. Je zult zien, dat dit direct de nodige positieve effecten met zich meebrengt en je je ook meteen veel fitter voelt.

 

Je voelt je fitter

 

Wanneer je zwanger bent, dan moet je natuurlijk zorgen voor nog iemand. Des te belangrijker is het, dat jij voldoende gezonde voeding binnenkrijgt. Alles wat jij namelijk eet, komt ook bij je baby terecht. Toch kunnen we ons heel goed voorstellen, dat je het soms even niet meer zo heel rooskleurig inziet. Je buik groeit, je draagt een compressie bh omdat je borsten anders pijn doen en je bent toe aan wat lekkers. Uiteraard mag je af en toe best jezelf verwennen, maar juist tijdens deze periode is het belangrijk dat je goed aan jezelf en ook aan de baby denkt. Eet dus voldoende groente en fruit en je zult merken dat je je direct veel fitter voelt.

 

Beter in je vel

 

Niet alleen lichamelijk zal je de nodige verschillen merken wanneer je gezond eet, maar ook geestelijk. Teveel suikers zijn namelijk niet goed voor zowel lichaam, als geest. We worden er moe van en krijgen alleen maar zin in meer. Je zult merken, dat wanneer je dit laat staan, je kilo’s eraf vliegen. Wel kan het handig zijn, dat wanneer je bezig bent ben je gewicht, je nog even wacht het met kopen van een nieuwe bh. Je kunt dan beter langs de bh sale gaan, aangezien je borsten wellicht ook nog iets kleiner worden naarmate je meer gewicht verliest.

 

Gerelateerde artikelen

Een rugzak voor duurzaamheid en comfort

Shoppen voor een nieuwe tas, waar begin je

5 manieren om je kleine meisje als een prinses te kleden