Blankenemmen
Image default
Dienstverlening

Voor en nadelen van een inductie

De inductiekookplaat is heel populair en elke dag komen steeds meer nieuwe mensen erbij die het willen gaan gebruiken. Het is erg populair, want het werkt op energie en steeds meer mensen willen naar energie gaan voor het milieu. Overal zie je steeds meer producten die naar een elektrisch product wordt vervangen. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de auto. Je hebt in plaats van autos die op gas rijden heb je autos die nu op elektriciteit rijden. De overheid die support dat ook en je hoeft voor zulke autos ook niet te betalen. De inductiekookplaat heeft wel veel voordelen maar ook een paar nadelen.

Voor en nadelen van een inductie

Het heeft veel voor en nadelen. Een paar voordelen zijn dat de inductie snel warm wordt en dat je dus ook snel kunt gaan koken als je snel iets wilt gaan maken. Het koelt ook nog eens snel af waardoor je weinig kans hebt om jezelf te verbranden. Het is makkelijk schoon te maken. Het is een gladde plaat waar geen deuken in zitten dus je kunt gemakkelijk met een doek snel over de plaat heen en alles dus snel en goed schoonmaken. Je hebt ook een kinderslot op de inductie, zodat kinderen het niet aan kunnen doen. Het is ook heel veilig om de inductie te gebruiken.

Nadelen van een plaat

Je hebt naast veel voordelen ook een paar nadelen. Een nadeel is dat het alleen werkt op pannen met magneten aan de onderkant. Ben je net geswitched van gas en heb je dus alleen normale pannen? Je moet dan allemaal nieuwe pannen gaan kopen wat ook best veel geld kan kosten. Je kunt ook niet wokken op een inductie, omdat er natuurlijk geen vuur uit de plaat komt. Het eten heeft ook een andere smaak dan normaal.