Blankenemmen
Image default
Industrie

Ontdek de 6 beste voordelen van een elektrische takel

Wanneer je zware hijswerkzaamheden moet uitvoeren, kan het je tijd, geld en onnodige stress besparen door de juiste gereedschappen te gebruiken. In dergelijke situaties is een elektrische takel ongelooflijk nuttig. Deze machines zijn in staat om zware voorwerpen snel en gemakkelijk op te tillen, zodat je ze gemakkelijk en ook veilig van de ene plaats naar de andere kunt verplaatsen. Er zijn drie verschillende soorten takels op de markt, waaronder hydraulische takels, handtakels en elektrische takels van Hijswinkel. Hoewel ze elk hun voor- en nadelen hebben, is de elektrische variant ontworpen voor zowel industriële als kleinschaligere toepassingen.

De beste voordelen van een elektrische takel

Hieronder maar liefst 6 van de beste redenen waarom je zou moeten overwegen om een elektrische takel aan te schaffen.

1. Zwaardere lastcapaciteit

Er is een groot verschil tussen het hijsen met de hand van zware voorwerpen en het gebruik van een elektrische takel. Elektrische takels hebben meestal een hoge combinatie van takel en loopkat, waardoor je een breed scala aan soorten lasten eenvoudig kunt tillen en zware lasten efficiënt en snel kunt verplaatsen. Dit betekent dat je werknemers deze taken kunnen uitvoeren zonder hun lichaam overmatig te belasten.

2. Stillere werking

In vergelijking met hun handmatige of hydraulische tegenhangers werken elektrische takels stiller en kunnen ze helpen om de werkplek aangenaam en comfortabel te houden voor de werknemers. Als je processen routinematig het gebruik van een takel vereisen, zul je merken dat elektrische takels veel vriendelijker zijn voor de oren. Dit draagt in hoge mate bij aan de bescherming van het gehoor.

3. Verhoogde productiviteit

Elektrische takels maken het mogelijk zware voorwerpen gemakkelijk op te tillen en te verplaatsen, wat de productiviteit op de werkplek ten goede komt. In tegenstelling tot manuele takels die veel inspanning vergen om te bedienen, helpen elektrische takels je om elke klus sneller te klaren. Zonder dat de werknemers zich de hele dag overbelast en vermoeid voelen. Dit verbetert op zijn beurt de productiviteit en leidt ook tot een stijging van de winst. Waardoor je bedrijf een stap dichter bij gestelde doelen komt.

4. Verhoogde duurzaamheid

Elektrische takels hebben minder bewegende onderdelen waardoor ze minder snel slijten dan manuele en hydraulische takels. Ze gaan langer mee als ze goed worden onderhouden en regelmatig worden geïnspecteerd.

Lagere werkgerelateerde kosten

Een ander voordeel van het gebruik van een elektrische takel is dat deze helpt bij het verminderen van werkgerelateerde kosten. Afhankelijk van het type bedrijf heb je door het gebruik van een elektrische takel minder werknemers nodig. Dit verlaagt de arbeidskosten aanzienlijk. Omdat het werk ook nog eens sneller kan worden gedaan, dalen de kosten per artikel in het productieproces. Dit betekent een hogere winst op elk verkocht artikel!

Veelzijdigheid

Dit is misschien wel een van de interessantste voordelen van een elektrische takel. Ze zijn ontworpen om zeer veelzijdig te zijn, zodat zware onderdelen zowel verticaal als horizontaal kunnen worden getild.

Conclusie

Als je regelmatig zware voorwerpen moet hijsen, is investeren in een elektrische takel de juiste beslissing. Om er echter zeker van te zijn dat je de verwachte voordelen van deze machines ook daadwerkelijk ervaart, is het belangrijk om te investeren in een elektrische takel van hoge kwaliteit. Kies daarom bij de aanschaf voor een leverancier die betrouwbaarheid en ervaring biedt! Meer weten over de producten van Hijswinkel? Neem gerust contact met ons op.