Blankenemmen
Image default
Kinderen

Maattabel voor je kinderfiets

Maattabel voor je kinderfiets

Als je op zoek bent naar een kinder fiets, is het eerste dat je moet weten dat kinderfietsen worden gemeten aan de hand van de wielmaat en niet van het frame. De meeste kinderfietsen hebben wielen die variëren van 12 inch tot 24 inch. Daarna kunnen oudere kiezen uit fietsen voor volwassenen, die beginnen met 26″-wielen. De wielmaat is echter maar één ding om over na te denken als je op zoek bent naar een fiets voor een kind. Er zijn geschatte leeftijdscategorieën, maar houd er rekening mee dat de leeftijd niet de belangrijkste factor is bij het bepalen van de maat van een fiets voor een kind. Kinderen van dezelfde leeftijd kunnen namelijk verschillende lengtes, torso’s en benen hebben. Een 7-jarige kan misschien op een fiets rijden die te groot is voor een andere 7-jarige met kortere benen. Ook kunnen verschillende bedrijven fietsen met dezelfde maat wielen anders maken.

12 en 14 inch fietsen

De leeftijdscategorie voor deze fiets is ongeveer 2 tot 4 jaar, afhankelijk van de lengte en beenlengte van het kind. Fietsen met 12 inch wielen en lage zadels zijn een geweldige manier voor de kleinste rijders om te genieten van de vrijheid en het plezier op twee wielen. Kinderen kunnen gemakkelijk leren balanceren en steppen als ze hun voeten kunnen neerzetten. In deze categorie kun je kiezen tussen loopfietsen, die geen pedalen hebben en trapfietsen, die eventueel ook afneembare zijwieltjes hebben.

16 inch fietsen

De leeftijdscategorie voor deze fiets is 5 tot 8 jaar, afhankelijk van de lengte en beenlengte van het kind. Als kinderen hun eerste fiets ontgroeien, stappen ze meestal over op een 16 inch fiets. Het is vaak de eerste kinderfiets met pedalen. Meestal hebben deze fietsen maar één snelheid en hebben ze terugtrapremmen achter, die je gebruikt door achteruit te trappen om te stoppen. De meeste hebben zijwieltjes die eraf kunnen worden gehaald. Je kunt ook kiezen voor een toerfiets, waarbij het op dit niveau meer gaat om stijl dan om snelheid.

20 inch fietsen

De leeftijdscategorie voor deze fiets is ongeveer 6 tot 10 jaar, afhankelijk van de lengte en beenlengte van het kind. Als je naar fietsen met 20 inch wielen kijkt, zie je meer eigenschappen. Deze fietsen hebben handremmen en meerdere versnellingen, behalve toerfietsen, die remmen hebben die automatisch werken. Omdat kinderen op deze leeftijd al rugzakken dragen voor hun spullen, zijn 20 inch fietsen en grotere fietsen gemaakt om zwaardere lasten te kunnen dragen dan kleinere fietsen.

24 inch fietsen

Het geschatte bereik van leeftijden is 8 tot 12, afhankelijk van de lengte en beenlengte van het kind. Als je op zoek bent naar 24-inch fietsen, vind je keuzes en functies die meer lijken op die van fietsen voor volwassenen. Bedenk hoe de fiets past en hoe het kind hem wil gebruiken. Willen ze off-road rijden of in de stad? Tenzij je een toerfiets wilt, kijk je naar fietsen met versnellingen en handremmen. Afhankelijk van het type fiets zijn er verschillende versnellingsopties en over het algemeen kun je betere onderdelen krijgen. Bovendien kan je kind met deze fiets zelf naar school. Daarom kun je fietstassen dames of heren kopen om alle spullen in op te bergen.