Blankenemmen
Image default
Verbouwen

Hoe blijft je tafel het langste mooi?

Hoe blijft je tafel het langste mooi? Dat is een vraag die veel mensen die kort geleden een tafel hebben aangeschaft, zich wel eens afvragen. Ze hebben veel geld uitgegeven aan een mooie tafel. En willen natuurlijk ook dat deze zo blijft. Het zou zonde zijn als er na verloop van tijd hapjes lak uit je tafel zijn, er krasjes op zitten of vlekken die er met geen mogelijkheid meer uit te krijgen zijn. Gelukkig zijn er oplossingen om zo lang mogelijk van jouw pas gekochte tafel te kunnen genieten.

Kleine kinderen en huisdieren

Kleine kinderen en huisdieren, ze zijn geweldig, zeer geliefd en onmisbaar. Maar voor jouw tafel zijn ze vaak minder goed. Met een scherp voorwerp je naam in het tafelblad krassen, met permanente markers een tekening maken waarbij de inkt door het papier drukt en op tafel terecht komt…

Een hond die tegen de tafel aan staat met zijn scherpe nagels, een kat idem dito… Dan kun je zelf nog zo voorzichtig met die nieuwe tafel doen, met deze huisgenoten wordt het wel een uitdaging om je tafel als nieuw te houden!

Gebruik een tafelbeschermer

Om je tafelblad zoveel mogelijk te beschermen, kun je een tafelbeschermer kopen. Een tafelbeschermer is een heel dik doorzichtig tafelzeil dat precies op maat van je tafelblad gesneden dient te worden. De dikte van deze tafelzeilen kunnen varieren van 1 milimeter tot wel 5 milimeter. Wij adviseren je om niet een te dik transparant zeil te kopen. Simpelweg omdat een dikker zeil niet beter beschermt en daarnaast staat het ook minder mooi op tafel. Om je tafel te beschermen kun je ook gewoon volstaan met een doorzichtig plastic tafelkleed. Omdat het doorzichtig is behoudt je de sfeervolle uitstraling van je tafel. Maar je beschermt hem wel. En omdat de gewone tafelzeilen wat overhang hebben, beschermd het niet alleen de bovenkant van het blad, maar ook de randen. Want die mogen natuurlijk niet vergeten worden. Online, maar vaak ook bij Blokker vind je deze tafelzeilen wel.

https://www.hiptafelzeil.nl/