Blankenemmen
Image default
Dienstverlening

Verschillende soorten littekenbehandeling

Wanneer de wondgenezing wordt belemmerd, ontstaat er een litteken. Het treft mensen met een gevoelige huid. Een infectie, een zwakke bloedsomloop of een vreselijke toestand kunnen allemaal tot verstoringen leiden. Bovendien kan de huid overproductie van collageenweefsel veroorzaken. Hierdoor kan het litteken dikker worden. Een litteken kan worden gehecht aan onderliggende weefsels of worden teruggetrokken. Laten we nu enkele soorten littekenbehandeling onderzoeken. Lees meer op mouritshuidtherapie.nl

Een Tixel-behandeling

Warmte maakt gaten in de huid, wat het genezingsproces versnelt en pigment en rimpels lichter maakt. De meest intensieve therapie voor huidverbetering is Tixel therapie. Het voordeel van de Tixel is dat hij hetzelfde resultaat behaalt als de bekende CO2 laser met minder hersteltijd. Bovendien, in vergelijking met het gebruik van een CO2-laser, is de procedure veel minder pijnlijk. De herstelperiode is korter en het risico is veel lager. Ook de huid rondom de ogen kan met de Tixel behandeld worden.

Een Carboxy therapie

CO2 wordt subcutaan geïnjecteerd om de huidvernieuwing te versnellen. Voordat u met carboxytherapie begint, krijgt u een huidanalyse sessie, inclusief het maken van foto’s. De effecten van de therapieën in kaart brengen. Op basis van het afgesproken doel wordt gezamenlijk een behandelplan opgesteld. Voorafgaand aan de therapie wordt de huid gesteriliseerd en gereinigd. De procedure duurt 15 tot 30 minuten. De meeste patiënten vinden de procedure niet ongemakkelijk, maar in sommige omstandigheden kan deze delicaat zijn. Direct na de ingreep kunt u last krijgen van tijdelijke zwelling, roodheid en pijn. Normaal gesproken verdwijnt dit echter binnen een dag. Op het injectiegebied kan zich af en toe een blauwe plek of een kleine blauwe plek ontwikkelen. Binnen een paar dagen gaat dit ook over. Je hebt gemiddeld 3 tot 6 behandelingen nodig om wallen en donkere verkleuringen rond de ogen weg te werken.

Een Microneedling behandeling

Microneedling is een minimaal invasieve huidtechniek. Een medische professional prikt met dunne naalden in de bovenste laag van uw huid. De blessure stimuleert je huid om meer collageen en elastine aan te maken om het genezingsproces te versnellen. Je huid wordt glad en stevig gehouden door deze eiwitten. De meeste mensen krijgen microneedling op hun gezicht, maar het is ook een optie voor de benen, rug, nek en andere gebieden waar je tekenen van veroudering of een beschadigde huid ziet. Om de gewenste resultaten te krijgen, heeft u waarschijnlijk meerdere behandelingen nodig.