Blankenemmen
Image default
Home / Moving and Relocating

Parket schuren Amersfoort de specialist in vloeren

Parket schuren: wat zijn de mogelijkheden?

Wilt u uw houten vloer laten schuren? Dan zult u kunnen kiezen uit een aantal opties, zo kunnen wij uw parket schuren en lakken, uw parket schuren en waxen of uw parket schuren en oliën. Ontdek hieronder wat voor u de beste keuze is!

Parket Schuren en olien of Parket Schuren en lakken?

Olien en schuren zijn twee verschillende behandelmethodes. Ieder heeft eigen voor- en nadelen. Wij vertellen u er graag meer over.

Een parketvloer is een vloer die jarenlang meegaat. Zeker wanneer deze goed wordt onderhouden. Goed onderhoud van een parketvloer begint met goed schuren. Wij kunnen dit als geen ander voor u doen. Met uw houten vloer laten schuren door een ervaren vakman van ons legt u een uitstekende basis voor een mooi eindresultaat.

Parket schuren en olien heeft meerdere voordelen. Olie geeft uw parketvloer een natuurlijke uitstraling die past bij het hout van uw vloer. U kunt met olie uw vloer de kleur geven die u wenst. Daarmee kunt u uw houten vloer de kleur geven die het beste past bij uw interieur. Met olie voorkomt u dat uw vloer hinderlijk gaat glimmen. Krassen of andere oneffenheden zijn op een geoliede vloer goed bij te werken zonder dat u naderhand ziet dat de vloer is bijgewerkt. Wanneer de werkzaamheden goed zijn uitgevoerd kan uw geoliede parketvloer weer jaren mee.

Parket schuren en olien heeft ook nadelen. Wij zijn daar heel eerlijk in. Wij vinden het belangrijk dat u goed wordt geïnformeerd over alle eigenschappen van parket schuren en oliën. Nadeel van parket schuren en oliën is dat het regelmatig moet worden schoongemaakt. Het trekt makkelijk stof en ander vuil aan. Verder zal de matte tint na verloop van tijd verminderen. Om de matte tint terug te krijgen is regelmatig onderhoud nodig.

Lak heeft als voordeel dat het beter bestand is tegen vloeistof. Denk aan een glas drinken wat omvalt. Een nadeel van een gelakte vloer is dat je een lelijke plek niet zomaar even kun bijwerken. Meestal ontkom je er dan niet aan om de hele vloer aan te pakken.

Moet uw oude parketvloer vervangen worden? Kies dan voor parket schuren Amersfoort door een parketschuurspecialist

Heeft u in uw woning in (of nabij) Amersfoort een oude parketvloer liggen die eigenlijk gewoon pijn doet aan uw ogen als u ernaar kijkt? Een parketvloer die snel vervangen moet worden, omdat het vloeroppervlakte versleten is en er dof en lelijk uitziet? Overweeg dan om uw parket schuren en lakken te laten door een specialist op dit gebied. Uw parket schuren en laken laten heeft namelijk veel positieve aspecten te bieden. Zeker als u uw houten vloer laten schuren vergelijkt met een andere optie, namelijk nieuwkoop. Hoe zit dit precies? Welke voordelen heeft uw houten vloer laten schuren en uw parket schuren en oliën? Daarnaast gaan we in op de mogelijkheden die er zijn als u uw houten vloer laten schuren wilt door een parketschuurspecialist die in en rond Amersfoort actief is, zoals de Schuur Expert. Dit bedrijf staat regionaal bekend als dé parketschuurspecialist voor efficiënt parket schuren Amersfoort.

Voordelen van uw parket schuren en lakken

Als inwoner van Amersfoort, Leusden, Baarn, Soest of Nijkerk de keuze maken voor uw parket Schuren en lakken, is een van de beste beslissingen die u kunt maken als u een oude, versleten houten vloer in uw woning of uw bedrijfspand) heeft liggen. Veel mensen kiezen echter, zonder er echt over na te denken, voor het laten leggen van een compleet nieuwe gelakte houten vloer of voor een met olie afgewerkte vloer. Kiest u voor het parket Schuren en lakken, dan bent u hoe dan ook voordeliger uit dan wanneer u tot nieuwkoop van houtvloer overgaat. Naast dit voordeel is een echte pre, dat is het tweede pluspunt van de vloer laten renoveren, de tijd die u uitspaart. Wat vooral scheelt in de tijd, is dat uw dit project uit kunt besteden aan een vloerspecialist uit Amersfoort, die deze klus serieus en professioneel voor u uitvoert. U bent tevens geen tijd kwijt aan het uitzoeken van een nieuwe vloer, het afvoeren van de oude houten vloerresten en er hoeft ook geen andere vloer gelegd te worden. Al met al scheelt dit zeeën van tijd. Ten derde is er nog een interessante meerwaarde van uw parket schuren en lakken te noemen, namelijk de zekerheid dat uw vloer goed tegen vochtintrek beschermd is na een grondige lakbeurt. De krassen en kuiltjes zijn eruit en de laklaag beschermt uw vloer tegen vochtproblemen en intrekkend vuil. Dat betekent, als vierde pluspunt, dat de vloer door de beschermende lak op het oppervlakte weinig onderhoud behoeft. Dweilen en stofzuigen is toereikend om de vloer hygiënisch en goed schoon te houden. Vloeren die voorzien zijn van een goede laksoort, kunnen tegenwoordig wel 15 jaar meegaan als er voor een professionele lakvariant wordt gekozen. Kies u voor een wat voordeligere lak, dan gaat uw vloer alsnog minstens 10 tot 12 jaar mee.

De voordelen van parket renovatie Amersfoort

Om tal van redenen is de houten vloer schuren en bewerken, dus de keuze voor parket renovatie Amersfoort, de meest verstandige zet die u kunt doen. Parket renovatie heeft namelijk een serie interessante pluspunten. In een kort overzichtje is parket renovatie voordelig vanwege het volgende:

  • De houten vloer schuren en van een beschermende laag voorzien, is minder arbeidsintensief en prettiger voor uw portemonnee dan een compleet nieuwe vloer laten aanleg. Bij parket renovatie Amersfoort, in uw regio goedkoop en snel te regelen via de Schuur Expert, blijft de oude houten vloer namelijk liggen en hoeft niet weggehaald te worden. Dit bespaart veel werk en kostbare tijd. Breekwerk en afvoeren van het parket is niet noodzakelijk, laat staan het moeten leggen (of laten leggen) van nieuw parket. Naast tijd is parket renovatie amersfoort vooral erg voordelig en prettig voor uw portefeuille.
  • De houten vloer schuren kan tegenwoordig volledig stofvrij, snel en biedt u als woningbezitter de ruimte om te kiezen uit meerdere soorten afwerking. Zo kunt u opteren voor de vloer bewerken via het parket schuren en lakken, maar ook voor het Parket schuren en olien of het parket schuren en lakken.
  • Wie van een gekleurde en uitdagende vloer houdt, doet er verstandig aan om het parket te laten renoveren via olien of waxen. Een keuze voor een van beide behandelingen geeft namelijk de nodige ruimte qua kleurkeuze. Er zijn op het gebied van kleuren wel twintig (wax) tot vijftig (olie) varianten mogelijk: voor elk wat wils dus!
  • Mensen die kiezen voor parketrenovatie in plaats van nieuwkoop van een parketvloer, dragen hun steentje bij aan het milieu. De regenwouden zijn blij met uw beslissing, want er kunnen door hergebruik van uw vloer een hoop bomen blijven staan. Bomen die cruciaal zijn voor de zuurstofproductie op aarde.

 

Drie soorten bewerkingsmogelijkheden bij Parket Schuren Amersfoort

Als ervaren en eerlijk geprijsde parketteur, kunt u in de provincies Flevoland, Zuid-Holland, Utrecht en Noord-Holland voor elk soort parketherstel terecht bij de Schuur Expert. Ons bedrijf is inmiddels meer dan 25 jaar operationeel in de wereld van parketrenovatie en gebruikt de nieuwste technieken, machines en methoden om uw parket weer als nieuw te maken. Wij hebben acht parketexperts in dienst die veel kennis van zaken hebben en precies weten hoe ze uw vloer in de best mogelijke conditie kunnen krijgen. Uiteraard leveren wij een garantieperiode op uw bewerkte vloeren en is onze klantenservice altijd voor u bereikbaar bij vragen. Bij ons bedrijf Parket Schuren Amersfoort kunt u aankloppen voor het schuren en bewerken van houten vloeren op drie verschillende manieren: het parket schuren en olien, het parket schuren en lakken of parket schuren en waxen. Hieronder een korte toelichting op elk van deze aanpak.

Parket schuren en olien

Bij het oliën van uw parketvloer wordt de bovenste laag eerst gladgeschuurd en worden oneffenheden weggewerkt. De vloer wordt hierna, al dan niet in een specifieke kleur, volledig verzadigd met een goede olie. De olie dringt in alle gaatjes, scheurtjes en poriën van de vloer door, waardoor een sterk oppervlakte ontstaat waardoor vocht en vuil geen kans meer krijgen. Groot voordeel van een olievloer is de ruime keuze aan kleuren: maar liefst 50 kleuren zijn mogelijk

Parket schuren en lakken Amersfoort

Het schuren en laten lakken van uw parket in Amersfoort doen wij in vier rondes. Eerst schuren wij stofvrij uw houten vloer en brengen daarna, in de tweede onderhoudsronde, een grondlaag lak aan. Vervolgens komt er in de volgende twee fasen een aanvullende laklaag op het hout, zodat de vloer drielaags – dus uitermate grondig – gelakt is. Hierna begint voor u het grote profiteren, want een lakvloer vergt nauwelijks onderhoud en gaat minimaal acht jaar mee, en bij gebruik van professionele lak tot wel vijftien jaar.

Parket schuren en waxen Amersfoort

Ten slotte kunt u gaan voor het waxen van de houten parketvloer. Het waxproces wordt uitgevoerd in twee etappes. Een eerste waxronde garandeert een volledige opvulling van houtporiën, een tweede ronde biedt de houtvloer een extra beschermende laag. Voordelen van waxvloeren zijn het relatief eenvoudige onderhoud, de kleurmogelijkheden en de variatie in uitvoeringen, zoals zijde-matte waxvloeren en matte varianten.

https://parketschuren-amersfoort.nl/